ΣΙΔΑΡΙ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ
Το Σιδάρι είναι ένα χωριό στα βόρειοδυτικά της Κέρκυρας σε μια λοφώδη περιοχή.
Αυτό που καθιστά το χωριό ένα προορισμό που προκαλεί το τουριστικό ενδιαφέρον είναι το Κανάλι της Αγάπης. Αυτό το χωριό έχει αξιοσημείωτες διαστάσεις, αναπτύσεται στην θάλασσα και περικλύει διάφορες παραλίες.
Αρχικά τα χωριά ήταν δύο, μικρών διαστάσεων ενωμένα μεταξύ τους με την παραλία κατά μήκος της οποίας εν συνεχεία χτίστηκαν διάφορα οικοδομήματα ενώνοντας τα 2 χωριά σε ένα.
Μέρος αγαπητό απο τους Άγγλους για την νυχτερινή ζωή και επειδή είναι πολυσύχναστο απο νέους διαθέτει όλες τις χρήσιμες υπηρεσιές για τους τουρίστες απο καταλύματα, μαγαζιά, μέσα μεταφοράς μέχρι και οργανωμένες εκδρομές.


Η ΠΑΡΑΛΙΑ
Το Σιδάρι είναι μια μεγάλη τουριστική περιοχή αρκετά ανεπτυγμένη και ανήκουν σε αυτό το χωριό περισσότερες απο μια παραλία.
Οι κύριες παραλίες είναι 3 μία απο τις οποίες το Κανάλι της Αγάπης.
Οι υπόλοιπες 2 είναι: η πρώτη αμμώδης με μεγάλο μήκος, πολύ τουριστική, η άλλη ένας μικρός και όμορφος κόλπος απέναντι στον οποίο υπάρχουν βραχώδεις σχηματισμοί.
Αυτή η δεύτερη είναι σίγουρα πιο ιδαίτερη.
Το Κανάλι της Αγάπης είναι μιά παραλία πολύ ξεχωριστή και περιγράφεται στα top 10.
Για να φθάσετε σε αυτήν την παραλία πρέπει να περάσετε το χωριό και να πάτε πρός Περουλάδες και στα δεξιά σας θα βρείτε ενδείξεις που υποδεικνύουν το Κανάλι.
ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙΤΕ

Το Σιδάρι συνδεέται με την πόλη της Κέρκυρας, Ρόδα και άλλα χωριά διαμέσου λεωφορείων που έχουν καθημερινά δρομολόγια.
Μπορείτε ακόμη να ενοικιάσετε αυτοκίνητα, jeep, μηχανάκια ή ποδήλατα για να κινηθείτε ανεξάρτητα στο νησί.


ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ
Το Σιδάρι είναι ένα χωριό μεγάλων διαστάσεων που προσφέρει διάφορες λύσεις καταλυμάτων κάθε είδους και για κάθε ανάγκη όπως ξενοδοχεία, διαμερίσματα και γκαρσονιέρες.


ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Είναι πολλά τα καταστήματα που υπάρχουν στο Σιδάρι σουπερμάρκετ, ζαχαροπλαστεία, μαγαζιά με σουβενίρ, κοσμηματοπωλεία, ταξιδιωτικά γραφεία και πολλά άλλα.


Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Για το βράδυ μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε Ελληνικές ταβέρνες ή σε εστιατόρια με διεθνή κουζίνα ή να ακούσετε μουσική σε διάφορα pub και club.
Πολλά μαγαζιά παραμένουν ανοιχτά μέχρι αργά και σας επιτρέπουν να κάνετε βραδινά ψώνια...
Την ημέρα εκτός απο τις δραστηριότητες που υπάρχουν στην παραλία πραγματοποιούνται εκδρομές πρός τα Διαπόντια νησιά και τους Παξούς πρός την περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας ή πρός την Αλβανία.
Μπορείτε ακόμα να κάνετε εκδρομές με το άλογο ή καταδύσεις.

 
Corfu-KerkyraΕπικοινωνία Corfu-Kerkyra.eu