ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Το φυσικό περιβάλλον του νησιού είναι θεαματικό και οι παραλίες δεν εξαπατούν τις προσδοκίες. Οι ακτές προσφέρουν ένα πραγματικό παράδεισο για όλους εκείνους που λατρεύουν τις μεγάλες εκτάσεις με άμμο.
Ακόμα δεν λείπουν και οι υπέροχοι κόλποι για snorkelling.
Η Κέρκυρα διαθέτει παραλίες κατάλληλα εξοπλισμένες για τουρίστες και ταυτόχρονα μικρούς όρμους όπου μπορείτε να βρείτε απόλυτη ησυχία ακόμα και τον Αύγουστο. Στο μεγαλύτερο μέρος απο τις παραλίες υπάρχουν diving centre για καταδύσεις, θαλάσσια σπόρ και διάφοροι άλλοι τρόποι για ψυχαγωγία όλα με την μέγιστη ασφάλεια.

Για να δείτε μία προς μία τις παραλίες επιλέξτε απο τον χάρτη την παραλιακή περιοχή που σας ενδιαφέρει ή κάντε κλίκ στο όνομα.

 

Βορειοδυτική ακτή
Η βορειοδυτική ακτή παρουσιάζει στην πιο βόρεια περιοχή ρηχά αμμώδη νερά ιδανικά για παιδιά και εκεί βρίσκεται και το Κανάλι της Αγάπης. Η τοποθεσία της Παλαιοκαστρίτσας διαφέρει απο το υπόλοιπο της ακτής διότι είναι πιο βραχώδης καθώς και αρκετά εντυπωσιακό για τους λάτρεις του snorkelling.
Βορειοανατολική ακτή
Η βορειοανατολική ακτή χαρακτηρίζεται απο πολλούς όρμους και παραλίες κυρίως με βότσαλα, εδώ μπορείτε να απολαύσετε υπέροχες βόλτες με βάρκα.
Στο πίσω μέρος απο τις περισσότερες παραλίες υπάρχει το βουνό Παντοκράτορας που μαζί με την πλούσια βλάστηση δημιουργεί ένα υποβλητικό σκηνικό.
Νοτιοδυτική ακτή
Η νοτιοδυτική ακτή είναι κατάλληλη για όσους λατρεύουν την άμμο και τα ρηχά νερά. Το πρώτο τμήμα της έχει παραλίες με την πιο λεπτή και απαλή άμμο του νησιού, όμως κατεβαίνοντας το τοπίο είναι πιο ξηρό και οι παραλίες είναι πιο εκτεθειμένες στους ανέμους.
Νοτιοανατολική ακτή
Η νοτιοανατολική ακτή έχει παραλίες μικρές σε πλάτος με ρηχά βάθοι απο άμμο και βότσαλα μαζί.
Η θάλασσα είναι ήρεμη επειδή απέναντι έχει την στεριά και σχεδόν όλες οι παραλίες είναι κατάλληλα εξοπλισμένες για τον επισκέπτη.
 
Corfu-KerkyraΕπικοινωνία Corfu-Kerkyra.eu