ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

 
Ενοικαισεις σκαφων "Μιχαλας" ............................. - Παλαιοκαστρίτσα -

...........

Cricket
Το cricket στο νησί μας έχει παράδοση εκατοντάχρονη σήμερα υπάρχουν 4 club που συνεχίζουν το πάθος γι αυτό το σπορ που έχει τόσο μακρινές ρίζες.
Ο πρώτος αγώνας cricket στη Κέρκυρα ανέρχεται στο 1823 ανάμεσα στην Αγγλικη φρουρά και το βασιλικό ναυτικό. Εν συνεχεία οι νησιώτες παθιάστηκαν με αυτό το παιχνίδι και αρχικά αντιμετώπισαν στο γήπεδο τους Άγγλους και συνέχισαν να παίζουν με τα δύο club που είχαν δημιουργηθεί στο νησί.
Με το πέρασμα του χρόνου σχηματίστηκαν άλλα δύο κρίκετ club και σήμερα κάθε καλοκαίρι υπάρχουν τουρνουά και φιλικοί αγώνες και το Σεπτέμβρη υπάρχει φεστιβάλ κρίκετ στο οποίο παίρνουν μέρος και ομάδες που φθάνουν απο την Μάλτα και την Αγγλία.
Τα γήπεδα είναι δύο: το πιο διάσημο για την θαυμάσια θέση του είναι εκείνο στην Σπιανάδα στην παλιά πόλη που σήμερα μετατράπηκε για να δημιουργηθούν πάρκινγκ και χρησιμοποιείται μόνο για ειδικά γεγονότα.
Το άλλο βρισκεται στο Κοντόκαλι είναι καινούργιο και πραγματοποιούνται εκεί περισσότεροι απο εκατό αγώνες τον χρόνο.
Το δεύτερο είναι στην διάθεση των επισκεπτών που θέλουν να εξασκηθούν σε αυτό το άθλημα.


Καταδύσεις

Οι οπαδοί των υποβρύχιων καταδύσεων μπορούν να απευθυνθούν στα πολυάριθμα diving centre διασκορπισμένα σε όλο το νησί για να θαυμάσουν τον βυθό της Κέρκυρας.
Για όλους όσους επιθυμούν να κάνουν μαθήματα τα κέντρα καταδύσεων βάζουν στην διάθεση σας όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό και εξειδικευμένους εκπαιδευτές.
Οι πιο συναρπαστικές περιοχές βρίσκονται στην δυτική ακτή του νησιού στην Παλαιοκαστρίτσα όπου υπάρχει πλούσια θαλάσσια πανίδα και τα νερά είναι διάφανα. Επίσης αξιοσημείωτα είναι και τα βράχια γύρω απο το νησάκι του Βίδου, όμως πρέπει να είσαστε πολύ προσεχτικοί γιατί είναι μια περιοχή με πολύ κίνηση απο βάρκες και πλοία.


Ιστιοπλοία

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για να κάνετε ιστιοπλοία καθώς ενοικιάζονται βάρκες κάθε μεγέθους στους τουρίστες και στην μαρίνα Γουβιά θα βρείτε και yatching club τα οποία σας προτείνουν οργανωμένες διακοπές.
Με τα ιστιοφόρα σκάφη μπορείτε να ανακαλύψετε ερημικές παραλίες και περιοχές της ακτής στις οποίες δεν μπορείτε να φθάσετε απο την στεριά.
Η Κέρκυρα δεν είναι ένα νησί ιδιαίτερα εκτεθειμένη στους ανέμους, αλλά το απόγευμα όταν πνέει άνεμος μπορείτε να κατευθυνθείτε προς τα λιμάνια κατά μήκος της ακτής όπως Παλαιοκαστρίτσα, Μπενίτσες, Κασσιόπη και Λευκίμμη.
Εξαιτίας του κλίματος, την ομορφιά του τοπίου, τα κρυστάλλινα και ήρεμα νερά τον άνεμο αποτελεί σίγουρα το ιδανικό μέρος για τους λιγότερο έμπειρους που θέλουν να αφοσιωθούν σε αυτή την δραστηριότητα.
Για να ενοικιάσετε ένα ιστιοφόρο σκάφος θεωρείται απαραίτητο το ναυτικό δίπλωμα.


Θαλάσσια σπορ
Στις παραλίες των πιο σημαντικών τουριστικών κέντρων όπως το Σιδάρι, Ύψος, Ροδα... οι δυνατότητες για να κάνετε θαλάσσια σπορ είναι πραγματικά ατελείωτες.
Υπάρχουν σκι, μπανάνα, surfing κτλ. και μπορείτε να ενοικιάσετε ποδήλατα θαλάσσης ή κανο για να απολαύσετε την θάλασσα μακριά απο την ακτή.

Τένις
Το τένις είναι ένα σπορ που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο διάσημο στο νησί και εκτός απο τα μεγάλα ξενοδοχεία μπορείτε να εξασκηθείτε σε αυτό το άθλημα σε διάφορα αθλητικά κέντρα ,σε ιδιωτικά club και στο Corfu Tennis Club που υπάρχει στην πόλη.

Ποδηλασία
Το ποδήλατο μπορεί να είναι μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση για να μπορέσετε να ανακαλύψετε μονοπάτια, διαδρομές και δρόμους στα οποία διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να πάτε.
Άλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι αποφασίζουν να κάνουν διακοπές με ποδήλατο για να επισκευθούν τοποθεσίες λιγότερο αναπτυγμένες τουριστικά και να γνωρίσουν ερημικες παραλίες ακόμα και στην αιχμή της σεζόν.
Στο νησί μπορείτε να βρείτε ποδήλατα πρός ενοικίαση που υπάρχουν σε όλες τις τουριστικές περιοχές.

Ιππασία
Για όλους εκείνους που αγαπούν τα άλογα υπάρχουν στην Κέρκυρα πολυάριθμα κέντρα ιππασίας όπου μπορείτε να ιππεύσετε με την βοήθεια των εκπαιδευτών.
Ακόμα πραγματοποιούνται εκδρομές σε τοποθεσίες που περιβάλλονται απο την υπέροχη φύση του νησιού στις οποίες δεν μπορείτε να φθάσετε με άλλα μέσα.

Γκολφ
Στην Κέρκυρα είναι δυνατό να παίξετε γκολφ στο επαγγελματικό γήπεδο γκολφ (18 τρύπες) που δημιουργήθηκε στην κοιλάδα του Ροπα, μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω απο την πόλη.
Το Corfu Golf Club είναι μια καινούργια κατασκευή με πολλές ανέσεις και υπηρεσίες για τους λάτρεις του γκόλφ και για εκείνους που θέλουν να μάθουν.

Περίπατοι
Δεν έχουν όλοι την ικανότητα ή την θέληση για καταδύσεις, αλλά όλοι επιθυμούν να κάνουν ένα περίπατο μέσα στην φύση, την παραδοσιακή ατμόσφαιρα των χωριών, στις λίμνες και τα μονοπάτια του νησιού.
Πολυάριθμα είναι τα μονοπάτια που συνδέουν τα χωριά και δίνουν την δυνατότητα να θαυμάσετε διαφορετικά τοπία, βουνά, δάση, λίμνες, λόφους με ελιές και παραλιακές ζώνες.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχουν διαφόρων ειδών εκδρομές που διασχίζουν όλο το νησί.
Κατά μήκος των διαδρομών αυτών των εκδρομών υπάρχουν κίτρινες ενδείξεις CT (Corfu Trial) που θα σας υποδεικνύουν τον δρόμο.

Αλεξίπτωτο
Το αλεξίπτωτο είναι ένα συναρπαστικό σπορ κατάλληλο για αυτούς που δεν υποφέρουν απο ιλίγγους... στα νότια του νησιού στην δυτική ακτή υπάρχει η παραλία του Άγιου Γόρδη όπου μπορείτε να εξασκηθείτε διότι υπάρχει ένα ειδικό σχολείο για αρχάριους όπου και μπορείτε να διδαχθείτε αυτό το σπορ.
Θα βρεθείτε στα 400 μέτρα ύψος να κοιτάζετε ένα θαυμάσιο πανόραμα φυσικά κάτω απο την επιτήρηση των εκπαιδευτών.
Είναι υποχρεωτική η πτήση με τον εκπαιδευτή για όποιον δεν έχει ξαναδοκιμάσει αυτήν την δραστηριότητα.

Διάσωση Όνων Κέρκυρας (ΔΟΚ)
Το πρώτο γαϊδουράκι έφθασε στην Κέρκυρα από τη Μάλτα στα 1800. Έκτοτε γινόταν εισαγωγή από την ηπειρωτική Ελλάδα, την Αλβανία, την Κύπρο και τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Τα γαϊδουράκια της Κέρκυρας δούλευαν πολύ σκληρά μεταφέροντας ανθρώπους και αγροτικά προϊόντα κι εποχιακά στη συγκομιδή της ελιάς.
Η απότομα μειούμενη χρήση των όνων στην Κέρκυρα και σ’ όλη την Ελλάδα, καθιστά τα ζώα άχρηστα με εξαίρεση τη χρησιμότητά τους για εξαγωγές στις ιταλικές αγορές κρέατος.
Η βασική αποστολή της Διάσωσης Όνων Κέρκυρας με το πέρασμα των ετών είναι το σταμάτημα των εξαγωγών με το να δεχόμαστε τα ηλικιωμένα, τραυματισμένα ή άρρωστα γαϊδουράκια και να τα φροντίζουμε εδώ. Πιστεύουμε ότι μετά από 20 χρόνια σκληρής δουλειάς τους αξίζει μία ειρηνική αποχώρηση σε αντίθεση με το να απορρίπτονται με διάφορες απάνθρωπες μεθόδους.
Μέσω γενναιόδωρων δωρεών έχουμε εξασφαλίσει δική μας γη, ένα μεγάλο συγκρότημα αμερικάνικων στάβλων και κάποια κτίρια-καταφύγια που στεγάζουν όλα τα γαϊδουράκια. Ωστόσο, ακόμα χρειαζόμαστε βοηθητικά κτίρια όπως αχυρώνα, κτίριο για σίτιση, αποθήκη και άλλα. Και προφανώς πρέπει ν’ αντιμετωπισθούν τα τρέχοντα έξοδα. Δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε, ούτε βέβαια να επεκταθούμε χωρίς οικονομική υποστήριξη.
Παρακαλούμε ελάτε να μας επισκεφθείτε, ελάτε να δείτε τη δουλειά που κάνουμε και βοηθήστε μας να βοηθήσουμε τα γαϊδουράκια.
Το νέο καταφύγιο είναι ένα όμορφο μέρος για να ξοδέψει κανείς μερικές ώρες να ευχαριστηθεί τη γαλήνη και την ηρεμία που μόνο ένα γαϊδουράκι μπορεί να προσφέρει.
www.corfu-donkeys.com

 
Corfu-KerkyraΕπικοινωνία Corfu-Kerkyra.eu